Odprava Grenlandija – Učenje trajnosti od Vikingov

Povzetek:
Učenje trajnosti od Vikingov? Projekt “Grenlandska odprava” učencem prikazuje vzporednice med današnjim okoljevarstvenim in življenjskim stanjem in položajem Vikingov. Projekt je ustvaril izobraževalno gradivo, ki omogoča privlačen dostop do tem trajnostnega razvoja in omogoča interdisciplinarno poučevanje.

Gradivo obravnava učence med 12. in 15. letom in je na voljo v angleščini, nemščini   in danščini.

Opis:
Učenje trajnosti od Vikingov? To je mogoče! Projekt “Grenlandska odprava”, ki ga podpira Erasmus+, to dokazuje. V tem nadnacionalnem projektu wissenschaftsladen Bonn in njegovi partnerji učencem prikazujejo vzporednice med današnjim okoljevarstvenim in življenjskim položajem in položajem Vikingov.

Projekt The je    ustvarild izobraževalno gradivo, ki omogoča privlačen dostop do tem trajnostnega razvoja in omogoča interdisciplinarno poučevanje. Poudarek je bil na učenju prek poizvedbe, saj pristop še posebej krepi usposobljenost učenja za učenje. Uvod, kot tudi informacije o ozadju, najdete v priročniku za učitelje. Vse vaje in gradivo lahko brezplačno prenesete.

  • 1. del: Učenje trajnosti vikingov
  • Del 2: Grenlandija danes
  • Del 3: Podnebne spremembe in njen vpliv na svetovni ravni
  • Del 4: Sodelovanje za trajnost

Gradivo je namenjeno učencem med 12. In 15.letom, in nje dopolnjeno s škatlo v kateri se nahajajo resnični predmeti in še več drugih virov.