ZAVESTNO

Povzetek:
Ustanovitelje je navdihnil film INCEPTION  (ZAČETEK), v katerem je vrteči stroj določal ali je oseba budna ali sanja.   Če se »spin« ni nehal vrteti, je to pomenilo, da je ta  oseba sanjala, če pa se je s časom ta vrteča gmota nagnila na stran in/ali padla, je to pomenilo, da je bila ta oseba v  realnosti.  

Opis:
Ta spletni portal opozarja na odgovornost do sveta okoli nas, ki ga želimo ohraniti za prihodnje generacije. Njegov cilj je spodbuditi zavestno osredotočenost na možnosti, ki bralce oddaljajo od pasivnosti in s tem  spodbudijo zavest ljudi, da razmišljajo več o kontekstu,ki vpliva na svet, v katerem živimo.       Za razliko od izkrivljenih novic, izobčencev ali celo manipulacij, ponujajo poročilo, ki je namenjeno prebuditvi kritičnega razmišljanja in preseganju  pasivnosti. Navdih za odgovornost.

Obravnavajo novice o podnebju, okolju ali prehrani, povezanih s Slovaško, zlasti na področju oblikovanja, življenjskega sloga, narave, reciklaže, tehnologijei n otrok. Del za otroke je namenjen izobraževalnim igram, prinaša novice o otrocih, ki se borijo proti podnebnim spremembam v svetu, in so tako koristen vir za učitelje in starše, da bi poudarili, kako pomembno je dejavno vključiti otroke v  razprave in jih tudi  poučevati. Če se želite naučiti nekaj okoljskih izobraževalnih iger v naravi, raziščite to povezavo:  https://vedome.org/environmentalne-edukacne-hry-nielen-pre-deti/