Kampanja za varstvo podnebja mesta Karlsruhe

Povzetek: 
Nemško mesto Karlsruhe je sprožilo podnebno kampanjo svojega mesta. Kampanja se osredotoča na to, kako lahko državljani zaščitijo podnebje v vsakdanjem življenju in z malo truda naredijo veliko razliko. Cilj “Karlsruhe macht Klima” je torej redno ozaveščanje javnosti o varstvu podnebja v mestu.

Opis:
Kampanja je namenjena kot komunikacijska platforma za številne dejavnosti varstva podnebja in ponudbe, ki so na voljo v mestu Karlsruhe. Ena od dejavnosti je tudi klimatsko prijazna kuharska delavnica, ki je dober primer, kako lahko otroci, mladi in odrasli sodelujejo pri ustvarjanju klimatsko prijaznih receptov. Na primer, nutricionist je v kuharski delavnici razložil, kako je mlečne izdelke mogoče enostavno in okusno nadomestiti z rastlinskimi alternativami.

Kampanja ponuja tudi informacije o osebnem podnebnem ravnovesju, nasvetih za varstvo podnebja, možnostih financiranja, svetovalnih storitvah in znanju iz ozadja.

V okviru francosko-nemških dnevov energije 2019, h katerim sta prispevala Karlsruhe in partnersko mesto Nancy v obdobju kampanje “Podnebna pomlad”, so otroci in mladi razpravljali o nekaterih vidikih varstva podnebja in dokumentirani svoje izkušnje v kratkih video posnetkih: http://www.karlsruhe-macht-klima.de/clips.de. Ti posnetki   so tudi dobri primeri, kako je mogoče otroke in mlade uvesti v temo podnebja in prehrane. Ustvarjalnost, s katero izražajo svoje misli na to temo, je spodbudna dobra praksa.