LEPA NASELJA

Povzetek:
Lepa naselja so edinstven projekt načrtovanja. Projekt se je začel leta 2015, njegova lokacija pa je v bližini mesta Poprad s pogledom na Visoke Tatre. Del projekta je vzpostavitev gozdnega vrtca.

Opis:
Projekt je s svojo filozofijo in področjem uporabe eden izmed svojstvenih na Slovaškem in v okolici. Filozofija projekta je združiti tri vidike – željo vsakega človeka, da bi živel v resničnem domu, življenju in izobraževanju v sožitju z naravo in potrebe ljudi po zdravi in kakovostni hrani. Za gradnjo se uporabljajo le naravni materiali ter stroškovno varčevanje in zelene tehnologije. Poleg hiše lastniku omogoča tudi prostor za zelenjavni in rastlinski vrt, sadni vrt, jezero in majhen gozd. Poleg tega obstaja še en praktični razlog – nizki življenjski stroški.

Trgovska cona ima gozdni vrtec ki je bistveni del tega projekta. Cilj je zagotoviti izobraževalne dejavnosti, osredotočene na gozdno pedagogiko. Zagotavljajo zabavne in izobraževalne programe za otroke od 4 let naprej. V septembru 2020 so odprli tudi šolsko učilnico z okoljsko vzgojo s prijetnim gozdnim okoljem za vzgojo otrok od 1. do 4. razreda. Oglejte si in izvedite več: https://youtu.be/4CCKkf8o8Qg